W3schools tutorials voor (beginnende) webdesigners

Leer HTML en CSS met W3schools

W3schools tutorials zijn een onmisbare bron voor iedere webdesigner of programmeur en deze website is een betrouwbaar naslagwerk dat je graag wil bookmarken. 

De meeste ervaren webdesigners zullen af en toe een naslagwerk openen over hun vakgebied of wat bijscholing volgen vanwege een nieuw uitgekomen softwareversie. De beginnende webdesigner zal zijn heil echter allereerst zoeken in de zoekresultaten van een zoekmachine.
Het is ongetwijfeld een feit dat alles reeds op internet staat, maar het gaat er natuurlijk om hóe het op internet staat.

W3schools tutorials voor hobbyisten

Veel informatie is te vinden op websites van hobbyisten en webdesigners zelf, maar het is handiger als alles gebundeld op één website staat; duidelijk, helder uiteengezet en aan de hand van de laatste ontwikkelingen. Ondanks wat de kop van deze alinea doet vermoeden, is W3schools natuurlijk niet alleen voor hobbyisten. Ook veel ervaren webdesigners maken er regelmatig gebruik van. Al was het maar in de zin van: “Hoe zat dat ook alweer?”

Leerproces

Veel webdesigners zullen de website zonder twijfel al kennen, maar zeker voor de beginner is het erg belangrijk om te kunnen putten uit een goede bron, zodat het leerproces snel en overzichtelijk verloopt.

Je kunt natuurlijk een cursus volgen en alles over één bepaald onderwerp leren. Een meergebruikte methode is om pas iets op te zoeken wanneer je het nodig hebt.

Op het engelstalige w3schools.com kun je gebruikmaken van de vele gratis tutorials, o.a. over HTML(5), CSS, Javascript, Server Side, ASP.NET, XML, Web Services en Web Building.

Elke tutorial wordt vergezeld van een handige “Try it yourself”-editor, zodat je meteen kunt uitproberen wat je hebt geleerd. Dat is een zeer waardevolle meerwaarde op deze website, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het bewerken van je eigen website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *