Kleurencombinaties op Colorschemer

Colorschemer

Voor o.a. webdesigners is de website Colorschemer een zeer goede hulp, waar je talloze kant-en-klare kleurencombinaties kunt vinden. Je vindt er ook een gratis App voor de iPhone/iPod Touch, een gratis dashboard widget en een gratis Colorpicker voor Windows.

Inspiratieloos

Het is een vaak voorkomend probleem. Je wil een website ontwerpen, en de indeling heb je al goed voor elkaar, maar als het op de kleurencombinaties aankomt, ben je opeens totaal inspiratieloos. Je start Photoshop eens op en vervolgens probeer je talloze kleurencombinaties uit. Voor je het weet ben je uren later op hetzelfde punt aanbeland. Dan maar even een blokje om met de hond, om later weer met een frisse blik opnieuw uren te besteden aan het zoeken naar de passende kleuren voor je website.

Welke kleurencombinaties in de huiskamer?

Of je wil de huiskamer een compleet ander aanzien geven, maar welke kleuren passen er nu goed bij elkaar zodat het een prettig ogend geheel oplevert? De jongens bij de Gamma zijn behulpzaam, echter, de door hen voorgestelde kleurencombinaties zijn het ook niet helemaal.

Handige Gallery

Ik was dan ook zeer verheugd toen ik op het internet plotseling de website Colorschemer tegenkwam. In de Scheme Gallery kun je gemakkelijk zoeken op een hoofdkleur, waarna je allerlei goedpassende kleurencombinaties krijgt voorgeschoteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *