Mac OS tip: Pas het volume van het opstartgeluid aan

Opstartgeluid Mac aanpassen
Schrik jij je ook altijd weer rot van dat opstartgeluid, dat niet schijnt te snappen dat je daar niet op zit te wachten als je je Mac om twee uur ’s nachts nog even opstart?

Gelukkig is het volume van het opstartgeluid eenvoudig in te stellen in Systeemvoorkeuren -> Geluid, maar je moet twee verschillende instellingen wijzigen als je externe luidsprekers aangesloten hebt op je Mac. Er zijn geen wazige programmaatjes of scripts nodig, alleen de instellingen van Systeemvoorkeuren.

In de geluidsinstellingen staan zowel instellingen van de interne als van de externe speakeruitgang. Om het volume van de interne luidsprekers van je Mac aan te passen (of uit te schakelen), zorg je eerst dat er niets aangesloten is op de koptelefoonaansluiting. Houd in gedachten dat deze instelling het volume van uw interne luidsprekers (ofwel de speakers die in je Mac zelf zitten) volledig beheert, dus als je het geluid uitzet, en je hebt geen externe luidsprekers, dan krijg je geen geluid uit je Mac.

Om het volume aan te passen van de interne luidsprekers van je Mac:

  1. Haal de stekker van de luidsprekers of hoofdtelefoon uit de hoofdtelefoonaansluiting.
  2. Ga naar Systeemvoorkeuren -> Geluid, klik dan op het tabblad Uitvoer.
  3. Je zult zien dat Interne luidsprekers (type: Ingebouwd) gemarkeerd staat in het venster.
  4. Stel het volume (dat ook het opstartvolume regelt) in met de schuifknop onder het venster. Vergeet niet dat als je het geluid daar uitzet, er geen interne luidspreker geluid is.

Om het volume van uw externe luidsprekers in te stellen:

  1. Sluit luidsprekers of hoofdtelefoon aan op de hoofdtelefoonaansluiting.
  2. Ga naar Systeemvoorkeuren> Geluid, klik dan op het tabblad Uitvoer.
  3. Je ziet Hoofdtelefoon (Type ingebouwd) gemarkeerd in het venster.
  4. Stel het uitgangsvolume (dat het opstartvolume uit de externe luidsprekers regelt) in met de schuifknop onder het venster. Vergeet niet dat als je het daar uitschakelt, er geen extern luidsprekergeluid is.

Aangezien ikzelf externe speakers heb, heb ik gekozen om het opstartgeluid uit te zetten op mijn interne luidsprekers en stel het opstartgeluid erg zacht in op mijn externe luidsprekers. Als je een externe volumeregelaar voor je externe luidsprekers hebt, moet het nog steeds normaal functioneren na deze veranderingen, maar het aanpassen zal opnieuw van invloed zijn op het opstartvolume voor deze luidsprekers.

Bovenstaande werkt perfect op mijn iMac, maar als je gebruik maakt van bijv. een digitale uitvoer, is het mogelijk dat het uitvoervolume voor het opstartgeluid niet te regelen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *