• W3schools voor (beginnende) webdesigners

 • De website W3schools.com is een onmisbare bron voor iedere webdesigner of programmeur en is een betrouwbaar naslagwerk dat je graag wil bookmarken. 

 • w3schools.com

  De meeste ervaren webdesigners zullen af en toe een naslagwerk openen over hun vakgebied of wat bijscholing volgen vanwege een nieuw uitgekomen softwareversie. De beginnende webdesigner zal zijn heil echter allereerst zoeken in de zoekresultaten van een zoekmachine.
  Het is ongetwijfeld een feit dat alles reeds op internet staat, maar het gaat er natuurlijk om hóe het op internet staat.

 • Hobbyisten

  Veel informatie is te vinden op websites van hobbyisten en webdesigners zelf, maar het is handiger als alles gebundeld op één website staat; duidelijk, helder uiteengezet en aan de hand van de laatste ontwikkelingen.

 • Leerproces

  Veel webdesigners zullen de website zonder twijfel al kennen, maar zeker voor de beginner is het erg belangrijk om te kunnen putten uit een goede bron, zodat het leerproces snel en overzichtelijk verloopt.

  Op het engelstalige w3schools.com kun je gebruikmaken van de vele gratis tutorials, o.a. over HTML(5), CSS, Javascript, Server Side, ASP.NET, XML, Web Services en Web Building.

  Elke tutorial wordt vergezeld van een handige "Try it yourself"-editor, zodat je meteen kunt uitproberen wat je hebt geleerd.