• Colorschemer handig voor kleurencombinaties

  • Voor o.a. webdesigners is de website Colorschemer een zeer goede hulp, waar je talloze kant-en-klare kleurencombinaties kunt vinden. Je vindt er ook een gratis App voor de iPhone/iPod Touch, een gratis dashboard widget en een gratis Colorpicker voor Windows. 

  • Inspiratieloos

    Colorschemer

    Het is een vaak voorkomend probleem: je wil een website ontwerpen, en de indeling heb je al goed voor elkaar, maar als het op het kleurenschema aankomt, ben je opeens totaal inspiratieloos. Je start Photoshop eens op en je probeert talloze kleurencombinaties uit. Voor je het weet ben je uren later op hetzelfde punt aanbeland. Dan maar even een blokje om met de hond, om later weer met een frisse blik opnieuw uren te besteden aan het zoeken naar de passende kleuren voor je website.

  • Likje verf

    Of je wil de huiskamer een compleet ander aanzien geven maar welke kleuren passen er nu goed bij elkaar zodat het een prettig ogend geheel oplevert? De jongens bij de Gamma zijn behulpzaam, maar de door hen voorgestelde kleurencombinaties zijn het ook niet helemaal.